Ondanks dat ik de herfst omarm, weet ik dat er ook veel mensen met weemoed aan de zomer terugdenken. Om wat meer enthousiasme voor dit seizoen te krijgen heeft Ahava een paar mooie positieve effecten van het guurder wordende weer voor je op een rijtje voor je gezet.

  • Na de extreme warmte die we hebben gehad voelt de koele wind heerlijk aan op onze huid. Maar niet alleen voelt het heerlijk aan, het heeft ook een reinigend effect op onze huid! Door de koude wind trekken onze poriën samen en blijft er minder vuil in achter. Daardoor voelt en ziet de huid er schoner en egaler uit dan in de zomer. Dus geniet van de wind in je gezicht!
  • Terwijl wij weer druk aan het werk zijn, krijgt onze huid eindelijk “vakantie” van al die zon. Natuurlijk moet je ook in de herfst je huid goed beschermen tegen de zon, maar de kans op zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering door de zon is wel vele malen kleiner.
  • We weten allemaal hoe lekker het is om met een koele douche op een hete zomerdag al het zweet weg te spoelen. Nu is zweet op zichzelf helemaal niet slecht en zelfs heel goed om het lichaam koel te houden, maar het kan er wel voor zorgen dat je sneller pukkeltjes krijgt. Of als je last hebt van acne, je eerder een opleving krijgt.  De herfst zal voor velen als een opluchting voelen als het gaat om je huid mooi schoon en stralend te houden.
  • Veel mensen hebben tegenwoordig last van allergieën gerelateerd aan pollen. Dat kan naast de vervelende loopneus, niezen en tranende ogen ook zorgen voor een geïrriteerde huid. De huid kan opgezwollen raken, al dan niet met rode vlekken. Gelukkig verdwijnen die pollen met het kouder wordende weer en daarmee dus ook de klachten!
  • Ken je dat gevoel, dat als je een plens koud water in je gezicht krijgt, het lijkt alsof je huid zich aanspant? Datzelfde gebeurt als je de koude herfstlucht instapt! Door de kou worden bepaalde natuurlijke processen vertraagd, zo ook het verouderingsproces van de huid. De koele lucht zorgt ervoor dat de huid er stralend en helder uitziet.

Natuurlijk is het altijd belangrijk om je huid goed te reinigen, hydrateren en verzorgen!

Geniet van de herfst!

1 Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.